Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Jeugdbeschermer (32-36 uur)

 

Élke dag een positief verschil maken.
Een positief verschil voor kinderen die zich in een kwetsbare situatie bevinden,
kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd
of jongeren met een (dreigende) criminele ontwikkeling.
Zodat gezinnen weer zonder ons verder kunnen.
Dat is waar wij bij JBRR voor gaan.

Spreekt dit jou aan?

Voor verschillende clusters zoekt Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond nieuwe jeugdbeschermers die stevig in hun schoenen staan en empathisch en stressbestendig zijn.


De organisatie

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) is een regionaal werkende organisatie gericht op het organiseren van zorg voor kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd, voor wie veiligheid niet vanzelfsprekend is of die delicten plegen. De organisatie van deze zorg vindt veelal in een justitieel kader plaats. JBRR is een gecertificeerde instelling en een expertisecentrum op het terrein van dwang en preventieve jeugdbescherming. De begeleiding van de jeugdigen en gezinnen bestaat uit diverse trajecten, o.a. jeugdbescherming, jeugdreclassering en voogdij.

De jeugdbeschermer voert de casusregie uit in de gezinnen binnen een vrijwillig kader in opdracht van de gemeenten, of door de uitvoering van jeugdbescherming- en jeugdreclasseringmaatregelen in opdracht van Justitie. Ingezet wordt op het opheffen van de bedreiging voor de veiligheid en ontwikkeling van kinderen, het realiseren van een stabiele opvoedsituatie van kinderen waarvoor het gezag niet door ouders wordt uitgevoerd en het voorkomen van recidive en het realiseren van gedragsverandering bij jeugdigen met delinquent gedrag.

De functie

Als jeugdbeschermer analyseer je de situatie van het gezinssysteem op basis van relevante informatie en deskundigheid (eigen deskundigheid en inzet van anderen) en maak je een risico-inschatting. Wanneer er sprake is van een bedreiging voor de veiligheid of de ontwikkeling van kinderen, bemiddel je in complexe gezinssituaties (binnen het gezin/systeem en/of met betrokken partijen). Op basis van een analyse stel je een gezinsplan op en bepaal je gezinsdoelen met het gezin. Daarnaast voer je de regie t.a.v. de inzet van eventuele betrokkenen en specialisten en spreek je deze zo nodig aan op inzet en resultaten. Je signaleert knelpunten in het traject, doet voorstellen voor oplossingen en grijpt indien nodig in. Je monitort en rapporteert, zowel intern als extern, over de voortgang en bij afronding ook over de resultaten. Daarnaast neem je deel aan relevante interne en externe overlegvormen en zit je deze ook voor. Zo sluit je aan bij zorgnetwerken en zorgteams in de wijken. Ook treed je op als zittingsvertegenwoordiger bij dwang zaken.

Ben jij de collega die wij zoeken?

  • Afgeronde HBO-opleiding Social Work profiel jeugd of Pedagogiek profiel jeugd.
  • SKJ geregistreerd.
  • 32-36 uur per week beschikbaar.
  • Minimaal 2-5 jaar werkervaring binnen Jeugdzorg.
  • Ervaring binnen jeugdreclassering of jeugdbescherming is een pré.
  • Kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie.
  • Kennis van complexe gezinssystemen, voorkomende problematiek en signalen en risicofactoren.
  • Kennis van en inzicht in het hulpaanbod, hulpverleningsmethodieken en diagnostische instrumenten.
  • Kennis van de sociale kaart.
  • Kennis van juridische wet- en regelgeving en het toepassen van de wettelijke kaders en richtlijnen voor de Jeugdzorg.
  • Je bent enthousiast, gemotiveerd en hebt een proactieve houding.
  • Je bent flexibel en stressbestending.
  • Je komt met creatieve oplossingen en kan goed het overzicht bewaren.

Dit bieden wij jou

  • Wij bieden een pittige, boeiende en afwisselende baan met professionele collega’s die graag met elkaar samenwerken.
  • Werken binnen een lerende organisatie waar blijven leren en reflecteren van groot belang zijn.
  • De mogelijkheid tot het volgen van verschillende trainingen en bijscholing.
  • Rechtspositie en salariëring zijn conform de CAO-Jeugdzorg. De aanstelling is voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Het salaris ligt tussen de €3.310,- en € 4.973,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Per 1 juli 2024 wordemn de salarissen met 1,25 % verhoogd.
  • De CAO-Jeugdzorg heeft een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. JBRR heeft een aantal aantrekkelijke voorzieningen voor medewerkers zoals een NS businesscard, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een fietsproject en korting op fitness en verzekeringen.

Solliciteren

Heb je nog vragen over de functie dan kun je bellen met de afdeling HRM, bereikbaar onder telefoonnummer 010 – 233 00 00.

Ben je net zo enthousiast als wij? Dan zien we jouw sollicitatiebrief en CV(met vermelding van SKJ registratienummer) tegemoet via onderstaande "solliciteren"-button.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 



Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
26-07-2024
Startdatum:
08-04-2024
Locatie:
Rotterdam
Bedrijfspagina:
http://www.jbrr.nl