Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

(Juridisch) Administratief medewerker centrale intake

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) is een regionaal werkende organisatie gericht op het organiseren van zorg voor kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd of voor wie veiligheid niet vanzelfsprekend is of die delicten plegen. De organisatie van deze zorg vindt veelal in een justitieel kader plaats. JBRR is een gecertificeerde instelling en een expertisecentrum op het terrein van dwang en preventieve jeugdbescherming. De begeleiding van de jeugdigen en gezinnen bestaat uit diverse trajecten, o.a. jeugdbescherming, jeugdreclassering en voogdij.

De centrale intake heeft een belangrijke rol bij de start van dit begeleidingsproces en de financiële verantwoording hiervan. Door vanuit één punt te registreren vindt een professionaliseringsslag plaats en is de aansluiting op het verantwoordingssysteem eenvoudig. Met protocolleren van het werkproces op mandatering en bereidverklaringen kan meer snelheid worden gegenereerd en werkt de doorstroom van zaken efficiënter. Wijzigingen die vanuit de gemeenten en/of de rechtbank komen kunnen direct worden opgepakt en in alle systemen verwerkt.

Wij zijn op zoek naar een

(Juridisch) Administratief medewerker centrale intake
(24 – 36 uur per week)

JBRR investeert in de kwaliteit van de administratieve en secretariële ondersteuning van het primaire begeleidingsproces. Samenwerking binnen de secretariaten en de verschillende organisatieonderdelen wordt gestimuleerd. Dit betekent dat de nieuwe collega voor alle voorkomende werkzaamheden in het backoffice (teamsecretariaat) kan worden ingezet.

Functie-inhoud

  • Afhandelen van nieuwe zaken, zodanig dat efficiënte, snelle doorstroom van nieuwe zaken gewaarborgd is.
  • Uitvoeren van administratieve werkzaamheden, zodanig dat de registratie van (nieuwe) zaken accuraat is, de logistieke procesgang na acceptatie op orde blijft en de organisatie haar (administratieve) verplichtingen kan nakomen. Denk hierbij aan het (digitaal) verwerken van beschikkingen vanuit de rechtbank; documenten vanuit de Raad voor de Kinderbescherming en Gemeenten en het digitale verwerken van documenten vanuit het juridische kader.
  • Ondersteunen van teamsecretaresses en jeugdbeschermers, zodanig dat zij op juiste wijze registreren.
  • Onderhouden van contacten, zodanig dat telefoonverkeer en informatieverzoeken efficiënt, correct en tijdig worden afgehandeld.

Functie-eisen

  • MBO diploma ((Juridisch) administratief/secretarieel).
  •  Kennis van juridische terminologie i.v.m. het verwerken van juridische documenten.
    • Ordelijkheid en systematisch werken voor de accurate verwerking van gegevens van diverse aard.
    • Mondelinge en schriftelijke vaardigheid voor zowel interne als externe communicatie
    • Stressbestendigheid in verband met de werkzaamheden die onder tijdsdruk staan.
    • Organisatorische vaardigheden voor het organiseren van het werk binnen de afdeling.
    • Sociale vaardigheden, gericht op het geven van advies of instructie.
    • Dienstverlenende en klantgerichte instelling.
    • Anticiperend en analytisch vermogen.

Ar­beids­voor­waar­den

Wij bieden een boeiende en afwisselende baan. Rechtspositie en salariëring zijn conform de CAO Jeugdzorg. Het salaris ligt tussen de € 1.915 en € 2.708 bruto per maand (schaal 5) bij een fulltime dienstverband (36 uur). De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

De CAO-Jeugdzorg heeft een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. JBRR heeft een aantal aantrekkelijke voorzieningen voor medewerkers zoals een flexibele verlofregeling, bij gebruik openbaar vervoer volledige vergoeding woon-/werkverkeer, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een fietsproject en korting op fitness en verzekeringen.

Heb je nog vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Michaela Molier, manager Teamsecretariaten en Centrale intake. Bereikbaar onder het algemene telefoonnummer

010 – 233 00 00.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk voor 9 april 2021 via onderstaande "solliciteren"-button.

 

 

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
09-04-2021
Startdatum:
26-03-2021
Locatie:
Rotterdam
Bedrijfspagina:
http://www.jbrr.nl