Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Gedragswetenschapper (consultatie) ( 32-36 uur per/week)

Voor het team van gedragswetenschappers zoekt Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond een nieuwe gedragswetenschapper

De organisatie en het team

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) is een regionaal werkende organisatie gericht op het organiseren van zorg voor kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd, voor wie veiligheid niet vanzelfsprekend is of die delicten plegen. De organisatie van deze zorg vindt veelal in een justitieel kader plaats. JBRR is een gecertificeerde instelling en een expertisecentrum op het terrein van dwang en preventieve jeugdbescherming. De begeleiding van de jeugdigen en gezinnen bestaat uit diverse trajecten, o.a. jeugdbescherming, jeugdreclassering en voogdij.

Het team gedragswetenschappers is verantwoordelijk voor de systematische en methodische werkwijze in de benadering van ontwikkelings- en opvoedingsproblematiek op basis van wetenschappelijke evidentie, ingegeven door ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek. Het team is mede verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het cliëntgerichte dienstverleningsproces conform de (pedagogische) visie van JBRR. Daarnaast speelt het team een belangrijke rol in de professionalisering.

De functie

Als gedragswetenschapper adviseer je jeugdbeschermers, medewerkers crisisinterventie en soms andere disciplines. Je begeleidt hen vanuit de eigen inhoudelijke expertise. Je ondersteunt de uitvoerende professionals door middel van consultatie en advisering bij de besluitvorming in het hulpverleningsproces vanuit een transparante, gedragswetenschappelijke onderbouwing en gezinsgerichte expertise. Je moet betrokken zijn alvorens een ingrijpende beslissing  genomen kan worden.

Daarnaast adviseer je beleidsverantwoordelijken over de vakinhoudelijke aspecten van de dienstverlening, voor zover ze het domein van de gedragswetenschapper betreffen en het verrichten van diagnostiek ten behoeve van screening en het risico- en veiligheidsmanagement.

Je draagt bij aan beleids- en methodiekontwikkeling zodanig dat het kwaliteitsbeleid van de organisatie evidence based is. De praktijkervaring wordt op basis van onderzoek gekoppeld aan wetenschappelijke theorie en leidt tot nieuwe methoden en technieken. Je levert actief een bijdrage aan methodiek implementatie en ontwikkeling door o.a. ontwikkelen en geven van trainingen.

Ben jij de collega die wij zoeken?

  • Afgeronde masterstudie Orthopedagogiek, Gezinspedagogiek of (ontwikkelings-)psychologie. 
  • SKJ geregistreerd.
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
  • Kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden in de jeugdzorg.
  • Kennis van gedragsproblemen en –stoornissen.
  • Kennis van gezinssystemen en risicotaxatie.
  • Kennis van het jeugdzorgsysteem.
  • Ervaring in het werken met de Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
  • Ervaring in het verrichten van (psycho)diagnostiek.

Dit bieden wij jou


Wij bieden een pittige, boeiende en afwisselende baan met professionele collega’s die graag met elkaar samenwerken.
Werken binnen een lerende organisatie waar blijven leren en reflecteren van groot belang zijn en de mogelijkheid tot het volgen van verschillende trainingen en bijscholing.
Rechtspositie en salariëring zijn conform de CAO Jeugdzorg. De CAO-Jeugdzorg heeft een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
Het salaris ligt tussen de € 3.240 en € 4.896 bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur). De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.
JBRR heeft een aantal aantrekkelijke voorzieningen voor medewerkers zoals een NS businesscard, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een fietsproject en korting op fitness en verzekeringen.

Solliciteren

Heb je nog vragen over de functie dan kun je bellen met Douwe Kamer (manager gedragswetenschappers). Bereikbaar onder telefoonnummer 010 – 233 00 00.

Ben je net zo enthousiast als wij? Dan zien we jouw sollicitatiebrief en CV (met vermelding van SKJ registratienummer) graag uiterlijk 15 april 2021  tegemoet via onderstaande "solliciteren"-button.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. De functie is tegelijkertijd uitgezet onder interne medewerkers. Zij hebben, bij gelijke geschiktheid, voorrang.

 

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
15-04-2021
Startdatum:
01-04-2021
Locatie:
Rotterdam
Bedrijfspagina:
http://www.jbrr.nl