Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

stagiaire jeugdbescherming

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR).

Dynamostraat 16,

3083 AK Rotterdam

www.jbrr.nl

Contactpersoon: Femke Bakker, beleidsmedewerker deskundigheidsbevordering, 010-2330000/ femke.bakker@jbrr.nl

Aansluitend profiel: Jeugd

JBRR vormt samen met WSS JBJR gezamenlijk een leerwerkgemeenschap (LWG)

 

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond
Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) is een regionaal werkende organisatie gericht op het organiseren van zorg voor kinderen die ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd, voor wie veiligheid niet vanzelfsprekend is of die delicten plegen. De organisatie van deze zorg vindt veelal in een justitieel kader plaats. JBRR is een gecertificeerde instelling en een expertisecentrum op het terrein van dwang en preventieve jeugdbescherming. De begeleiding van de jeugdigen en gezinnen bestaat uit diverse trajecten, o.a. jeugdbescherming, jeugdreclassering en voogdij.

De jeugdbeschermer voert de casusregie uit in de gezinnen binnen een vrijwillig kader in opdracht van de gemeenten, of door de uitvoering van jeugdbescherming- en jeugdreclasseringmaatregelen in opdracht van Justitie. Ingezet wordt op het opheffen van de bedreiging voor de veiligheid en ontwikkeling van kinderen, het realiseren van een stabiele opvoedsituatie van kinderen waarvoor het gezag niet door ouders wordt uitgevoerd en het voorkomen van recidive en het realiseren van gedragsverandering bij jeugdigen met delinquent gedrag.

De jeugdbeschermer analyseert de situatie van het gezinssysteem op basis van relevante informatie en deskundigheid (eigen deskundigheid en inzet van anderen). Op basis van de analyse stelt de jeugdbeschermer een gezinsplan op en bepaalt hij met het gezin de gezinsdoelen. Daarnaast voert hij de regie t.a.v. de inzet van eventuele betrokkenen en specialisten en spreekt hij deze zo nodig aan op inzet en resultaten. De jeugdbeschermer signaleert knelpunten in het traject, doet voorstellen voor oplossingen en grijpt indien nodig in. Hij monitort en rapporteert, zowel intern als extern, over de voortgang en bij afronding ook over de resultaten. Daarnaast neemt hij deel aan relevante interne en externe overlegvormen en zit je deze ook voor.

Productspecialisaties

We in basisteams van 6-8 medewerkers. Ieder basisteam heeft zijn eigen productspecialiteit. In onderstaande producten bieden wij praktijkplekken aan.

Onder toezichtstelling (OTS): JBRR heeft na besluit van de kinderrechter een regiefunctie om erop toe te zien dat de opvoedsituatie van het kind verbetert en dat de gezaghebbende ouder handelt in het belang van het kind.

Jeugdreclassering (JR): JBRR voert na besluit van de kinderrechter toezicht en begeleiding uit als een jongere verzuimt van school of een strafbaar feit pleegt met als doel om herhaling of terugval te voorkomen.

Voogdijmaatregel: JBRR neemt na besluit van de kinderrechter de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van het kind over van de ouders. Hierin voert JBRR de opvoedrol niet zelf uit, maar houdt toezicht op dat dit goed gebeurt. JBRR is de wettelijk vertegenwoordiger van het kind.

Omschrijving van de leerwerkgemeenschap

JBRR biedt aankomend praktijkjaar ongeveer 10 praktijkplekken. Binnen JBRR is het mogelijk om je bachelorproef uit te voeren, mits jij je praktijkjaar goed afrond en een positieve referentie krijgt van je praktijkbegeleider. JBRR biedt 4de jaars studenten naast uitvoeren hun bachelorproef ook de mogelijkheid om als ondersteuner te werken. Dit betreft een flexibele bijbaan waarin je veel praktijkervaring opdoet. Gebaseerd op de afgelopen jaren komt ongeveer 75% van de studenten die bij JBRR een praktijkjaar volgt na afstuderen in dienst als jeugdbeschermer.

Werken bij JBRR is niet eenvoudig. Binnen het praktijktraject wordt je als student regelmatig geconformeerd met heftige gezinssituaties. Wij zijn op zoek naar studenten die stevig in hun schoenen staan en goed tegen druk kunnen. Het is van belang dat je theoretisch onderbouwd bent en weet hoe ze mensen kunnen motiveren. Daarnaast zoeken wij studenten die communicatief (mondeling en schriftelijk) zeer vaardig zijn, transparant te werk gaan, goed overzicht kunnen houden en goed kunnen prioriteren in hoge kwantiteit aan werk

Aantal praktijkplaatsen: +/-10

Praktijkvergoeding: € 250,- op basis van 32 uur per week. Binnen JBRR loop je 28 uur per week stage, je praktijkvergoeding is naar rato.

Sollicitatieprocedure

Start van de stage:                   September 2021

Wijze van solliciteren:                Solliciteren gaat via de vacature op de website https://jeugdbeschermingrotterdamrijnmond.nl/over-ons/werken-bij-jbrr/

Deadline:                                 Van 18 februari tot en met 14 maart 2020 kun je solliciteren. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd in april.

Wat willen we van je weten:       Graag ontvangen we je CV en een motivatiebrief, waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen.

-          Waarom wil je praktijkervaring opdoen binnen de jeugdbescherming (gedwongen kader)?

-          Heb je voorkeur voor een productspecialisatie? 

-          Wat wil je tijdens je praktijkjaar leren?

-          Waarom moeten we jou aannemen?

 

Contactpersoon Hogeschool Rotterdam

Corstin Dieterich, c.w.a.dieterich@hr.nl  

Marcella Browne,  m.m.browne@hr.nl

Romano Goncalves, r.goncalves@hr.nl

 

 

Vacaturetype / functietype:
Stage
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
14-03-2021
Startdatum:
18-02-2021
Locatie:
Rotterdam
Bedrijfspagina:
http://www.jbrr.nl